Απάντηση σε Ανδριανόπουλο

Νέα Υόρκη, 6 Μαρτίου 2016

 

Αν και θα θέλαμε να μιλάμε μόνο για τον ΠΑΟΚ σε αυτή την σελίδα δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο το φιλιππικό άρθρο του κυρίου Ανδριανόπουλου. Ακολουθεί η ανακοίνωση μας:

Και να λοιπόν που μετά τον κύριο υπουργό παιδείας -που παραμένει ακόμη γαντζωμένος στην θέση του! (Surprise! Surprise! Εκπληξη! Εκπληξη! που λένε και οι Αμερικανοί) μας προέκυψε και ο κύριος Ανδριανόπουλος.

Σε ένα φιλιππικό άρθρο που τιτλοφορείται «Ο Ρωσοπόντιος Εξολοθρευτής» και δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2016, ο κύριος Ανδριανόπουλος ομολογεί «πως δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω την γλώσσα στην οποία έκανε δηλώσεις στα …Ρώσικα ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ Σαββίδης!» και λίγο πιο κάτω τον αποκαλεί «Ρωσοπόντιο πολέμαρχο της Θεσσαλονίκης».
Ο δρόμος της φυλετικής διαίρεσης που ο κύριος Ανδριανόπουλος άρχισε να βαδίζει είναι επικίνδυνος και αφού ξαναδιαβάσει τον φιλιππικό του θα ήταν καλό να επανορθώσει. Είναι πολύ εύκολο για μας να του αντιεπιτεθούμε και να τον αποκαλέσουμε ρατσιστή, Εχθροπόντιο, Εφιάλτη, απόγονο των δολοφόνων του Καποδίστρια, ή απόγονο των δικαστών που ψήφισαν για την θανάτωση του Σωκράτη, δόξα τον Θεό έχουμε πολλούς τέτοιους στην ιστορία μας. Δεν χρειαζόμαστε άλλους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κύριος Ανδριανόπουλος δεν είναι ένας απο αυτούς, και είμαι σίγουρος πως η Αθήνα δεν χρειάζεται έναν νέο Δημοσθένη, αλλά έναν Περικλή. Κύριε Ανδριανόπουλε, σας παρακαλώ, ζητήστε συγγνώμη, οι πρόγονοί μου το απαιτούν. Και αυτοί που κατάφεραν να έρθουν στην Ελλάδα ξεφεύγοντας από το μαχαίρι του Τούρκου και αυτοί που διέφυγαν στην αχανή Ρωσία αλλά κύρια αυτοί που θανατώθηκαν στα άγια χώματα του Πόντου μόνο και μόνο επειδή δεν τούρκεψαν. Κύριε Ανδριανόπουλε οι Τούρκοι δεν τους σκότωσαν γιατί ήταν «Ρωσοπόντιοι» αλλά γιατί ήταν Έλληνες. Είμαι σίγουρος πως και οι δικοί σας πρόγονοι απαιτούν αυτήν την συγγνώμη, εάν μπορούσαν να σας μιλήσουν αυτή την στιγμή.

Μην το κάνετε όμως μόνο για τους κοινούς μας προγόνους, κάντε το και για την Ελλάδα του σήμερα, δεν νομίζετε ότι πρέπει να τελειώνουμε στην χώρα μας με τις αλληλοπροσβολές; Σε μια χώρα που ο κοινωνικός, πολιτιστικός και οικονομικός ιστός έχει καταστραφεί το λιγότερο που χρειαζόμαστε είναι να αναλωνόμαστε σε τέτοιου είδους μη παραγωγικές συζητήσεις και σχολιασμούς, ας μην αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια.... Η Ελλάδα μπορεί να έδιωξε και να συνεχίσει να διώχνει τα παιδιά της μακρυά αλλά τα παιδιά της δεν την ξεχνούν ποτέ και όταν τους καλέσει θα είναι πάλι δίπλα της.. Η Ελλάδα μας χρειάζεται όλους αυτην την στιγμή, τους μέσα, τους έξω, τους Ελληνορώσους, τους Ελληνοαμερικάνους, τους Πόντιους, τους Κρητικούς, τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες, τους Ηπειρώτες και τους Θεσσαλούς, τους Μακεδόνες και τους Πελοποννήσιους, τους Δωδεκανήσιους και τους Επτανήσιους. Ο παιάνας έχει ηχήσει και σιγά σιγά μαζευόμαστε.

Κύριε Ανδριανόπουλε, δεν υπάρχει λόγος να υπερασπιστώ τον κύριο Σαββίδη. Οι πράξεις μιλούν πιο πολύ από τα λόγια. Καταλαβαίνω όμως πως ένας άνθρωπος που υποστηρίζει την Ελλάδα όσο λίγοι αυτές τις δύσκολες ώρες χαλνάει την εικόνα όλων αυτών που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό πνίγοντας την οικονομία, αυτών των «Ελλήνων» που επενδύουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου πέρα απο την Ελλάδα.. Ο κύριος Σαββίδης εκθέτει το κατεστημένο, εκθέτει αυτούς που κατηγορούν όλους τους άλλους για τις δικές τους ευθύνες για να θολώσουν τα νερά και να ξεφύγουν απο αυτό που επιβάλλει ο νόμος και η Δικαιοσύνη.

Κύριε Ανδριανόπουλε μείνετε ήσυχος πως η ώρα της Νυρεμβέργης φτάνει και σύντομα οι δικαστές θα κάνουν το καθήκον τους. Λίγη ενθάρρυνση θέλουν κι αυτοί γιατί ακόμη φοβούνται τα εναπομείναντα καρκινικά πλοκάμια του κατεστημένου, θα τους βοηθήσουμε όμως, εμείς, που συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα σοβαρό, αξιότιμο και δίκαιο κράτος. Ελπίζω να είστε μαζί μας.

Βοηθείστε και σεις με το επίπεδό σας, επανορθώστε. Γιατί, εάν δεν το κάνετε, θα μου βάλετε υποψίες ότι είστε και σεις στο κατηγορητήριο.

Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης

Επίσκεψη Σαββίδη

Ο Σαββίδης στη Νέα Υόρκη!

Νέα Υόρκη, 29 Φεβρουαρίου 2016

 

Καλημέρα και καλησπέρα στους παοκτσήδες σε όλα τα πλάτη και μήκη της Γης. Θα θέλαμε –και επίσημα από αυτή την σελίδα- να σας δώσουμε μια γεύση από την επίσκεψη του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη στην πόλη μας και στον σύνδεσμό μας.

Πρώτα από όλα όμως να ευχαριστήσουμε:

Τον Σύλλογο Ποντίων Νέας Υόρκης «Κομνηνοί» για την άριστη –επαναλαμβάνω άριστη- συνεργασία κατά την διάρκεια αυτής της τριήμερης επίσκεψης του κύριου Σαββίδη στην Αμερική. Με σεβασμό σε ένα βεβαρημένο πρόγραμμα οι Κομνηνοί έκαναν καταπληκτική δουλειά και μέσω τέλειου συντονισμού ο κύριος Σαββίδης κατάφερε και έδωσε τεράστια προσοχή στην οικογένεια του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. Να ευχαριστήσουμε επίσης τα αδέρφια μας τους Πόντιους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δημήτρη Μολοχίδη που μας ανάγγειλε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μας ότι το Ποντιακό Σπίτι στην Αστόρια θα είναι στην διάθεση του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες του. Ζεστός αυτός ο χώρος και δεν μιλάω για την θέρμανση. Ο άνθρωπος όμως που «ίδρωσε την φανέλα» ήταν ο Τριαντάφυλλος Καλεμκερίδης, χωρίς αυτόν πολλά μπορούσαν να στραβώσουν και δεν στράβωσε τίποτε.

Τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ κύριο Ιβάν Σαββίδη και όλους τους συνεργάτες του για το γεγονός ότι μας διάθεσαν άφθονο χρόνο -και χώρεσαν τον ΠΑΟΚ μέσα σε κάθε μια απο τις 3 1/2 μέρες επίσκεψης!- από το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά τους. Αλλά για τον μεγαλομέτοχο θα πούμε και άλλα παρακάτω.

Τους φίλους του Συνδέσμου ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης, -και αυτούς που ταξίδεψαν από Νέα Υερσέυ, Φιλαδέλφεια, Κονέκτικατ και Βοστώνη- για την κινητοποίηση και τον παλμό/ενθουσιασμό που έδειξαν, τους βετεράνους αλλά και τα νέα μέλη, τους ανθρώπους που ζουν στην Αμερική εδώ και δεκαετίες αλλά και αυτούς που μας ήρθαν από την Ελλάδα πριν λίγους μήνες. Ο ΠΑΟΚ έχει τεράστια αγκαλιά και τους χωράει όλους. Και όσοι ετοιμάζεστε να έρθετε στο μέλλον είμαστε εδώ. Θα σας υποδεχτούμε, εδώ δεν έχετε μόνο φίλους, έχετε αδελφούς.

Και τώρα στην ουσία. Θα ξεκινήσουμε με το πιο σημαντικό από τα πιστεύω μας, μας εκφράζει απόλυτα και δεν αλλάζει στον χρόνο.

1) Για να παραφράσουμε τον Kennedy μια που ζούμε και στην Αμερική:

Μην κοιτάς τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για σένα αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τον ΠΑΟΚ.

Ο δικός μας σύνδεσμος τρέφεται από μεγάλες δόσεις αυθεντικής αγάπης για τον ΠΑΟΚ και ότι εκπροσωπεύει το όνομα του ΠΑΟΚ (η γέννησή του στην Κωνσταντινούπολη, ο ξεριζωμός, η Θεσσαλονίκη, το ποντιακό στοιχείο, ο Πύργος ο Λευκός, η Μακεδονία η ιστορική του πορεία με λίγα λόγια μέσα στον χρόνο). Εμείς δεν χρειαζόμαστε χάρες, δεν προτείνουμε παίχτες, δεν ζητάμε βόλεμα, δεν δημοσιεύουμε άρθρα επί πληρωμής, είμαστε μακρυά απο το κέντρο και δεν πάμε στην Τούμπα κάθε Κυριακή. Αλλά αγαπάμε τον ΠΑΟΚ – το όνομα του ΠΑΟΚ- με ακόμη πιο σύνθετο τροπο, με μια υπέρμετρη δόση υστέρησης, λησμονιάς και ενοχής (λόγο της απουσίας μας από την πατρίδα). Θέλουμε να είμαστε μαζί με τα αδέρφια μας εκεί στο γήπεδο κάθε Κυριακή αλλά δε μπορούμε και ζηλεύουμε. Το κασκόλ και τα σύμβολα του ΠΑΟΚ όμως τα έχουμε πάντα μαζί μας, στα παιχνίδια του μπέιζμπολ, του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, του μπάσκετ: όταν μας ρωτάνε ποια ομάδα είναι αυτή, αρχίζουμε την κατήχηση: «Αυτός είναι ο δικέφαλος, αετός, σύμβολο του Βυζαντίου» κτλ κτλ, τρεις ώρες αργότερα κερνάμε μπύρες και έχουμε φτιάξει έναν καινούριο φιλλέληνα αλλά με ασπρόμαυρα συναισθήματα Στην ξενιτιά είμαστε όλοι ιεραπόστολοι.

2) Εμείς νοιαζόμαστε για το δυνάμωμα του ΠΑΟΚ, σαν ομάδα, σαν εταιρεία, σαν όνομα.

Μας ενδιαφέρει π.χ. να τον απολαύσουμε από κοντά σε ένα τουρνουά στις ΗΠΑ, με άλλες ευρωπαικές ομάδες, κάποιο καλοκαίρι. Οι ομάδες βγάζουν αρκετά χρήματα από αυτό (δεν βάζουν). Εμείς θα αναλάβουμε να κάνουμε τα αμερικάνικα γήπεδα Τούμπα. Το όνομα του ΠΑΟΚ θα ψηλώσει ακόμη περισσότερο. Ο αετός του θα τεντώσει τα κεφάλια του από περηφάνια. Ο κύριος Σαββίδης μας είπε ότι δεν του είχε περάσει ποτέ απο το μυαλό αλλά αφού του το αναφέραμε ως πρόταση είπε πως θα το κοιτάξει, τον πιστεύουμε!

Μας ενδιαφέρει να γίνουν ακαδημίες, έστω και εποχιακές, δεν ζητάμε χρηματοδοτήσεις, εμείς θα πληρώνουμε τις συνδρομές, τα ελληνόπουλα θέλουμε να φέρνουμε και ο ΠΑΟΚ απλά να ρίχνει μια ματιά, το ποδόσφαιρο στην Αμερική εξελίσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έμπειροι άνθρωποι υπάρχουν εδώ. Συντονισμό ζητήσαμε. Θα το μελετήσει και αυτό ο κύριος Σαββίδης.

Προσέξτε δεν ζητήσαμε να μας βοήθησει ο ΠΑΟΚ, προτείναμε πως να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ. Έχει διαφορά.

Αυτές οι τρεις μέρες που ζήσαμε μαζί του ως φίλοι του ΠΑΟΚ στην Νέα Υόρκη θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη μας. Τον υποδεχθήκαμε στο αεροδρόμιο, παρακολουθήσαμε μαζί του τον αγώνα με τον Αστέρα, μας τίμησε με την παρουσία του στο κόψιμο της βασιλόπιτας και μας έδωσε την ευκαιρία να έχουμε ένα ειλικρινή διάλογο μαζί του. Ζητήσαμε πολύ λίγα και μας έδωσε πάρα πολλά.

Η συζήτηση ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους. Θα είμασταν υπερευχαριστημένοι έαν μας έδινε μισή ώρα από τον χρόνο του, μας έδωσε πάνω από δύο. Ήταν χορταστικός, ευδιάθετος, έδωσε κατάθεση ψυχής. Εδώ έκανε μόνο φίλους.
Αναρωτιέται κανείς τι περισσότερα μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος για τον ΠΑΟΚ εάν αισθανθεί μόνο φίλους δίπλα του. Εάν δεχθεί μόνο καλοπροαίρετες συμβουλές, όχι γαντζωμένες στο προσωπικό συμφέρον. Αυτά που είπε θα μπορούσαν να δημιουργούν πρωτοσέλιδα εφημερίδων και ιστοσελίδων για μήνες. Κάποιες ιστοσελίδες ήδη άρχισαν τις ανακρίβειες, τις παραποιήσεις, καταλαβαίνουμε ότι θέλουν να βγάλουν κανένα φράγκο απο τις διαφημίσεις. Εμείς όμως θα ανεβάσουμε όλη την συνέντευξη στην σελίδα μας για να διαπιστώσετε από μόνοι σας τι είπε , γιατί τα είπε, τι εννοούσε. Οπότε μην δίνετε και πολύ σημασία σε βαρύγδουπους τίτλους που προσπαθούν να σοκάρουν όπως «Θα κλείσει την Τούμπα» κτλ. Το θέμα της Τούμπας ήταν απλά η πρώτη ερώτηση που του κάναμε (απο τις 5-6 που ετοιμάσαμε) και αναπτύχθηκε πάνω σε αυτήν δίνοντας μας όλο το ιστορικό, τους ενδοιασμούς του, τις παγίδες, την περιγραφή της ηλιθιοποίησης του ελληνικού κράτους, και αυτών των κυρίων που βαφτίζονται παοκτσήδες ανα πάσα στιγμή -στην βρύση του σπιτιού τους- για να βγάλουν χρήματα στο όνομα του ΠΑΟΚ.

Υπομονή, θα τα ανεβάσουμε όλα εδώ, και μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα μόνοι σας!

Προστατέψτε και στηρίξτε αυτόν τον άνθρωπο, απομονώστε τους ανεγκέφαλους, ο κύριος Σαββίδης είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ.

Κύριε Σαββίδη, σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε ξανά (όποτε ευκαιρήσετε!) .

Με τον τρόπο, την συμπεριφορά και το πάθος σας μας κάνατε ακόμη περισσσότερο Παοκτσήδες κάτι που δεν πιστεύαμε ποτέ πως είναι δυνατόν!

Κώστας Ευκαρπίδης

Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ της Νέας Υόρκης

Εγκρίθηκε από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης:

Ανατολή Μάστορα
Ολυμπία Ιγνατιάδης
Αλέξανδρος Βλάχος,
Κώστας Ευκαρπίδης

 

Νέα Υόρκη, 22 Φεβρουαρίου 2016

 

 

Ο σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Νέας Υόρκης σας ανακοινώνει με μεγάλη χαρά ότι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας μας, κύριο Ιβάν Σαββίδη. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη λέσχη του σύλλογου Ποντίων Νέας Υόρκης "Κομνηνοί" (31-25 23 Αve. 2ο όροφο.) στις 3 μ.μ. Ο πρόεδρος θα παρευρεθεί στην κοπή της ετήσιας πρωτοχρονιάτικης πίτας. Σας περιμένουμε όλους εκεί!

 

 

 

Επίσκεψη στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

Νέα Υόρκη, 12 Νοεμβρίου 2015

 

 

Αυτην την Κυριακη 15 Νοεμβριου στις 3:00 το απογευμα ο συνδεσμος του ΠΑΟΚ της Νεας Υορκης θα επισκεφτει την εκθεση ζωγραφικης που φιλοξενει το Κεντρο Ελληνικου Πολιτισμου υπο την αιγιδα του ιδρυματος Hellenic Relief. Τα εργα εχουν δωρηθει απο 67 καλλιτεχνες απο την Θεσσαλονικη αλλα και την υπολοιπη Ελλαδα και τα εσοδα απο τις πωλησεις των εργων θα διατεθουν για την υποστηριξη του προγραμματος σιτισης του SuppARTing Students. Το προγραμμα αυτο –εμπνευσμενο απο τον Θεσσαλονικιο Βασιλη Ρουμελιωτη- θα βοηθησει στην σιτιση 300 μαθητων απο 25 δημοτικα σχολεια της Θεσσαλονικης. Ο ΠΑΟΚ της Νεας Υορκης δεν μπορει να μεινει απαθης σε αυτην την προσπαθεια τοσων εθελοντων και οργανισμων εδω στην Νεα Υορκη αλλα και στην πατριδα και καλει ολη την ομογενεια να συμπαρασταθει σε αυτο το εργο και να δωσει το παρων και στο ΚΕΠ αλλα και στο Σταθακειο την Κυριακη 22 Νοεμβριου, οπου μεταφερεται η εκθεση για μια μονο μερα, γεματη εκδηλωσεις απο τους μαθητες της Ακαδημιας Ελληνικης Παιδειας. Μετα την ξεναγηση στην εκθεση τα μελη του συνδεσμου μπορουν να συνδιασουν την επισκεψη με ποιοτικο θεατρο παρακολουθωντας την υπεροχη παρασταση Interview γραμμενο απο την ομαδα ΕΜΕΙΣ, παραγωγης του Κεντρου Ελληνικου Πολιτισμου. Να ειμαστε ολοι εκει! Η Ελλαδα μας χρειαζεται!

 

2680 30th St B2, Astoria, NY 11102
(718) 726-7329

 

 

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Google+ - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2023 by Strategic Consulting. Proudly created with Wix.com